Ξανά στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης

Στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνει και πάλι την Τρίτη η διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, και με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη προκειμένου να συνεχιστούν οι εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών για την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018 καθώς και οι διαφορετικές εκτιμήσεις που υπάρχουν για τον τρόπο περικοπής στις συντάξεις.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει εάν από τις διαβουλεύσεις θα καταστεί εφικτό έστω και προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα. Aς σημειωθεί ότι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα το ελληνικό θέμα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση…

Τη διαφωνία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε στο μεταξύ η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» υποστηρίζει πάντως το Μαξίμου. 

«Φαίνεται ότι ο Τσίπρας θα δεχτεί να πιει και την τελευταία δόση του πικρού φαρμάκου» επισημαίνει στο μεταξύ για τα νέα μέτρα ο αρθρογράφος του Reuters, Χιούγκο Ντίξον εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα χρειαστεί και τέταρτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης