Χαμηλά σε προτεραιότητα το «ελληνικό ζήτημα» στο Eurogroup

Υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για την Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής καθώς στην ατζέντα της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα το ελληνικό θέμα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών.

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων οι οποίες θα πρέπει να επιλυθούν αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εργασιακά, τα ενεργειακά και τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2018.

Από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το «ταχύτερο δυνατό», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε ημερομηνίες. Ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται από τις έδρες των θεσμών, ώστε να αξιοποιηθεί η πρόοδος που επετεύχθη το προηγούμενο διάστημα.

Τη διαφωνία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους επανέλαβε στο μεταξύ η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

«Φαίνεται ότι ο Τσίπρας θα δεχτεί να πιει και την τελευταία δόση του πικρού φαρμάκου» επισημαίνει στο μεταξύ για τα νέα μέτρα ο αρθρογράφος του Reuters, Χιούγκο Ντίξον εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα χρειαστεί και τέταρτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα» υποστηρίζει πάντως το Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης