Κερέ: «Όχι» σε κούρεμα ελληνικών ομολόγων και σε παράταση της διάρκειάς τους

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε κούρεμα των ελληνικών ομόλογων που κατέχει, ούτε σε παράταση της διάρκειας τους» δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Die Welt το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ.

Προαναγγέλλει, ότι είναι πιθανό στη συνεδρίαση της Ευρωτράπεζας στις 22 Ιανουαρίου, να ληφθεί απόφαση για την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομόλογων.

Ο κ. Κερέ τόνισε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου δεν θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ. «Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αλλάζει κάτι στη διαδρομή της νομισματικής πολιτικής», σημείωσε.

«Με διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών απειλεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τρέφοντας, ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα χρειασθεί να τo κάνει», υπογραμμίζει την Τρίτη δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

«Η προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη δεν είναι απαραίτητα μπλόφα» (των δανειστών) προειδοποιεί στο πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα, εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις» διεμήνυσε την Τρίτη από το Τόκιο, ο πρόεδρος του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα, προειδοποιεί στο μεταξύ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έντβαλντ Νοβότνι. 

Πηγή: skai.gr