Λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων ζήτησε η τρόικα από τον Δένδια

Λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Παράλληλα, χωρίς να το θεωρεί προαπαιτούμενο, επέμεινε στην ορθή λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκείμενου να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, με το υπουργείο να υπόσχεται ότι θα υπάρξει μελέτη η οποία θα καταδεικνύει αν λειτούργησε σωστά το άνοιγμα σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη.

Η τρόικα ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της απλοποίησης στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, της ρευστότητας στην αγορά αλλά και το πού βρίσκεται το ζήτημα σχεδιασμού των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά την οποία παραπέμφθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα για τα εργασιακά στην αξιολόγηση του φθινοπώρου.

Ο έλεγχος των δαπανών Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

«Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και συνεχίζει με συγκεκριμένη στρατηγική», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις αντιρρήσεις της τριμερούς στην επιδίωξη της Αθάνας για χαλάρωση της υπερφορολόγησης.
Πηγή: Νίκος Υποφάντης