Αντιμέτωπος με τους εταίρους στο Eurogroup ο Στουρνάρας

Οι προϋπολογισμοί των χωρών εκτός μνημονίων θα απασχολήσουν το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, ωστόσο τη συνεδρίαση φαίνεται πως θα απασχολήσει και το ελληνικό ζήτημα, με τον Γιάννη Στουρνάρα  να αναμένεται να αντιμετωπίσει τα πυρά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα. Τις πιέσεις στον έλληνα υπουργό έχει προαναγγείλει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, προκάλεσαν οργή στο Μαξίμου, και χαρακτηρίστηκαν, τουλάχιστον, «εκτός κλίματος». Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επιλογή του κ. Ντάισελμπλουμ, απρόκλητα, να καταφερθεί εναντίον της Ελλάδας, ευρισκόμενος σε απόκλιση από τα μηνύματα που έστελνε την ίδια ώρα το Βερολίνο, μοιάζει υπονομευτική, πλην όμως αποτυπώνει και την εικόνα μιας ευρωπαϊκής βαβέλ που δυσκολεύει σημαντικά την ελληνική προσπάθεια.

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, 
Τζέρι Ράις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να χρηματοδοτηθεί τους επόμενους μήνες από τις υπάρχουσες πηγές ρευστότητας». Έκανε δε λόγο για «μακρά διαπραγμάτευση» της τρόικας με τις ελληνικές αρχές.

Καθοριστικό «τετ α τετ» με την γερμανίδα καγκελάριο θα στο έχει στο μεταξύ το μεσημέρι στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναδείξει τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της Αθήνας. 

Αντίθετος στην υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού ειδικά για την ευρωζώνη, όπως και στην ιδέα να δημιουργηθεί μια θέση μονίμου προέδρου της συνόδου των υπουργών Οικονομικών, δηλώνει ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή από τη γαλλική οικονομική εφημερίδα "Λεζ Εκό".

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή