Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση - Πολλοί άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις, τονίζει σε δήλωσή του στην εφημερίδα Τα Νέα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ολλανδός αξιωματούχος τονίζει ότι η χώρα μας έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Χαρακτηριστικά αναφέρει μάλιστα ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκδήλωση της Κομισιόν στη Χάγη, αν και παραδέχτηκε ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας, επισήμανε την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».

Ωστόσο, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα παράσχει στην Αθήνα νέα βοήθεια μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος.
Πηγή: skai.gr