Κλείσιμο

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός χωρίς ρητή αναφορά στα μέτρα του 2014 (upd)

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 812 εκατ ευρω για το 2013 και 3 δισ. για το 2014 θα προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα παρουσία του υπουργικού συμβουλίου και πολλών βουλευτών.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 25 Νοέμβριου και θα συζητηθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί στις 3 ή 4 Δεκεμβρίου και να ψηφιστεί στις 7 ή 8 αντίστοιχα.

Στο κείμενο των 250 σελίδων δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο ύψος και το περιεχόμενο των μέτρων του 2014, εν αναμονή της ολοκλήρωσης διαπραγματεύσεων με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Χθες οι δύο πλευρές ολοκλήρωσαν ένα ακόμα γύρο επαφών χωρίς συμφωνία ούτε στο δημοσιονομικό κενό αλλά κυρίως με μεγάλες διάφορες στα διαρθρωτικά.

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω τηλεδιάσκεψης και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με στόχο τη σύγκλιση σε θέματα που παραμένουν ανοιχτά όπως οι πλειστηριασμοί, η τύχη των αμυντικών βιομηχανικών καθώς και η κάλυψη του κενού απο το τελευταίο σχέδιο για τα φόρο ακίνητα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιείται το έκτακτο Εurogroup στις Βρυξέλλες, και κατά τις εργασίες του αναμένεται να συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Την Παρασκευή όμως είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. "Η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι" διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ. Διευκρίνισε πάντως ότι "δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα"
Πηγή: skai.gr