Στουρνάρας: Δύσκολη μία συμφωνία έως το Eurogroup, αλλά μπορούμε

EuΤο στόχο της κυβέρνησης να ολοκληρώσει επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έως την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup για το 2013, στις 9 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος το βράδυ της Δευτέρας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των επαφών με την τριμερή.

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε πως ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία έως τις αρχές Δεκεμβρίου είναι «δύσκολος», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «μπορούμε».

Παραδέχθηκε πως λόγω της αλλαγής του φόρου ακινήτων υπάρχει μια επιβάρυνση στο δημοσιονομικό κενό που «προσπαθούμε να το καλύψουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ωστόσο την πάγια θέση της Αθήνας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, όμως, όπως είπε, «για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στοιχεία για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης των 550-700 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ