Ρεκόρ Γκίνες στην Ιαπωνία για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων με το ίδιο όνομα και επίθετο

Οι 178 Χιροκάζου Τανάκα που συγκεντρώθηκαν στην Ιαπωνία κατέκτησαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, που κατείχαν μέχρι τώρα 164 γυναίκες με το όνομα Μάρθα Στιούαρτ, οι οποίες συναντήθηκαν όλες μαζί το 2005.

Ομάδα 178 ατόμων που ονομάζονται όλοι Χιροκάζου Τανάκα συγκεντρώθηκαν στην Ιαπωνία και κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων με το ίδιο όνομα και επίθετο.

Ο Σύλλογος Ίδιου Ονόματος Χιροκάζου Τανάκα που ιδρύθηκε το 1994 κατέρριψε με επιτυχία το ρεκόρ στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο. Υπήρξε δύο προηγούμενες προσπάθειες το 2011, όταν είχαν συγκεντρωθεί 71 άτομα που έφεραν το ίδιο ονοματεπώνυμο και το 2017 όταν συναντήθηκαν μόνο 87 Χιροκάζου Τανάκα.

Η εκδήλωση στην Ιαπωνία κατέκτησε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, που κατείχαν μέχρι τώρα 164 γυναίκες με το όνομα Μάρθα Στιούαρτ, οι οποίες συναντήθηκαν όλες μαζί το 2005.

Κάθε μέλος του Συλλόγου Χιροκάζου Τανάκα, ηλικίας τριών έως 80 ετών, συστήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με ένα ψευδώνυμο που βασιζόταν στο αγαπημένο του φαγητό ή χόμπι, συμπεριλαμβανομένων, όπως «Τσιχλόφουσκα» και «Τρίαθλο».

Ο Χιροκάζου Τανάκα, 53 ετών, γνωστός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ως «Ημιαρχηγός», ίδρυσε τον Σύλλογο, αφού κάποιος με το ίδιο όνομα εντάχθηκε το 1994 στην ομάδα μπέιζμπολ της Οσάκα, πρώην Osaka Kintetsu Buffaloes τώρα Orix Buffaloes.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ