Το Twitter μπλοκάρει το λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ - Σκληρή κόντρα με τον Ίλον Μάσκ

Ο Αμερικανός σταρ προκάλεσε με ανάρτηση που απεικόνιζε έναν συνδυασμό της σβάστικας με το Άστρο του Δαυίδ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επαινέσει τον Αδόλφο Χίτλερ και τους ναζί σε συνέντευξη

Το Twitter αποφάσισε να μπλοκάρει για δεύτερη φορά τον λογαριασμό του γνωστού Αμερικανού ράπερ Κάνιε Γουέστ, εξαιτίας φιλοναζιστικών σχολίων.

Ο Αμερικανός σταρ προκάλεσε με ανάρτηση που απεικόνιζε έναν συνδυασμό της σβάστικας με το Άστρο του Δαυίδ.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επαινέσει τον Αδόλφο Χίτλερ και τους ναζί σε συνέντευξη.

Ο Γουέστ είχε ξανά αποκλειστεί στο παρελθόν από το Twitter για αντισημτικά σχόλια.

Επανήλθε με απόφαση του νέου ιδιοκτήτη του μέσου, Ίλον Μασκ, στις 21 Νοεμβρίου.

Το χρονικό της νέας διαγραφής

Ο γνωστός ράπερ ανέβασε το βράδυ της Πέμπτης εικόνα της σβάστικας πάνω από το Άστρο του Δαβίδ, το σύμβολο του Ιουδαϊσμού.

Η ανάρτηση εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια, ο Γουέστ ανέβασε μια καθόλου κολακευτική ημίγυμνη φωτογραφία του Μασκ από γιοτ, γράφοντας: «Ας θυμόμαστε πάντα αυτό ως το τελευταίο μου tweet».

Στη συνέχεια ο Μασκ του απάντησε για τη φωτογραφία πως «αυτό δεν πειράζει», ενώ για τη διαγραμμένη ανάρτηση με τη σβάστικα του έγραψε: «Αυτό πειράζει».

Ακολούθως, ο ράπερ πέρασε στην πλατφόρμα Truth Social, που ξεκίνησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου άρχισε να δημοσιεύει γραπτά μηνύματα που υποτίθεται ότι του έστειλε ο Μασκ προσπαθώντας να πιάσει κουβέντα μαζί του για το tweet.

«Συγγνώμη, αλλά το παράκανες. Αυτό δεν είναι αγάπη» του απάντησε ο Μασκ.

«Ποιος σε όρισε δικαστή;» τον ρώτησε ο Γουέστ και έκανε share ένα screenshot από το λογαριασμό του στο Twitter που δείχνει ότι του είχε απαγορευτεί να στέλνει tweet για 12 ώρες για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε. «Εκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί» έγραψε.

Πηγή: skai.gr