Τραμπ σε «Προθύμους»: Κόψτε το ρωσικό πετρέλαιο - Πιέστε την Κίνα

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Τραμπ κάλεσε τους Ευρωπαίους να ασκήσουν οικονομική πίεση στην Κίνα «για τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας»

Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο της συνεδρίασης της «Συμμαχίας των προθύμων», ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι ο Τραμπ κάλεσε τους  Ευρωπαίους ηγέτες να ασκήσουν οικονομική πίεση στην Κίνα «για τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας».

Ο Τραμπ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων», που συγκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και είχε ως αντικείμενο τις τρόπους ενίσχυσης της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Ο πρόεδρος Μακρόν και Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τον πρόεδρο Τραμπ στη συνεδρίαση της «Συμμαχίας των Προθύμων». Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο χρηματοδοτεί τον πόλεμο, καθώς η Ρωσία έλαβε 1,1 δισ. ευρώ από πωλήσεις καυσίμων στην ΕΕ μέσα σε έναν χρόνο. Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ασκήσουν οικονομική πίεση στην Κίνα, λόγω της χρηματοδότησης που παρέχει στη ρωσική πολεμική προσπάθεια», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Στουμπ: Ο Τραμπ θέλει ΗΠΑ και Ευρώπη να συντονιστούν στις κυρώσεις

Ο φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε σήμερα ότι ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με ευρωπαίους ηγέτες, ότι ΗΠΑ και Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Η προσέγγιση του Τραμπ επικεντρώθηκε εν πολλοίς στο ότι πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού στο θέμα της επιβολής κυρώσεων και να αναζητήσουμε τρόπους για να σταματήσουμε την πολεμική μηχανή της Ρωσίας με οικονομικά μέσα», είπε ο Στουμπ σε φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

«Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο στόχοι που ξεχωρίζουν: το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι σύμβουλοι του προέδρου (των ΗΠΑ) Τραμπ θα συζητήσουν για το θέμα μέσα στο επόμενο 24ωρο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Φινλανδίας.

Πηγή: skai.gr
9 0 Bookmark