Τραμπ ο «μεγαλόψυχος» για Κάνιε Γουέστ: «Απλά βοήθησα έναν άνθρωπο με προβλήματα που τυχαίνει να είναι μαύρος»

Η απάντηση του Τραμπ μετά τον σάλο και την κατακραυγή ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, που προκάλεσε το δείπνο του με τον διάσημο ράπερ και επιχειρηματία

«Άνθρωπο με σοβαρά προβλήματα που τυχαίνει να είναι μαύρος» αποκάλεσε τον Κάνιε Γουέστ ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τον σάλο και την κατακραυγή ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, που προκάλεσε το δείπνο του με τον διάσημο ράπερ και επιχειρηματία. 

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος – και νυν υποψήφιος - δείπνησε με τον «μαύρο» Γουέστ και τον λευκό εθνικιστή Νικ Φουέντες,  στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα την Τρίτη.

Η κίνησή του να υποδεχθεί και να «τραπεζώσει» δύο άτομα που δέχονται την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα αντισημιτικά τους σχόλια και ακροδεξιές πεποιθήσεις – προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις – ακόμα και από τον Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικάνους. 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Τραμπ ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του όπου εξήγησε: «Λοιπόν, βοήθησαν έναν άνθρωπο με σοβαρά προβλήματα-  ο οποίος τυχαίνει να είναι ο μαύρος Ye (Kanye West) -  που έχει αποδεκατιστεί στην επιχείρησή του και σχεδόν σε οτιδήποτε άλλο, και που ήταν πάντα καλός μαζί μου,  επιτρέποντας το αίτημά του για μια συνάντηση στο Mar -α-Λαγό, μόνος, για να του δώσω τις πολύ αναγκαίες συμβουλές». 

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υπερασπίστηκε επίσης τον εαυτό του λέγοντας ότι το δείπνο ήταν «γρήγορο» και «αδιάφορο» και ότι ο Κάνιε Γουέστ - ο οποίος πρόσφατα πρότεινε στον Τραμπ να κατέβουν μαζί στις προεδρικές εκλογές του 2024 -και ότι ο τελευταίος δεν έκανε «κανένα αντισημιτικό σχόλιο».

Ο μεγιστάνας των ακινήτων είπε ακόμα ότι ο ράπερ - παρόλο που είχε ζητήσει ιδιωτική συνάντηση - «εμφανίστηκε με τρεις από τους φίλους του, για τους οποίους δεν ήξερα τίποτα». «Δεν ήξερα τον Νικ Φουέντες», είπε σε άλλη ανάρτησή του.

Πηγή: skai.gr