Προ ημερών, ο τηλεοπτικός σταθμός TF1 είχε μεταδώσει αποσπάσματα των συνομιλιών, προκαλώντας σοκ τόσο στους τηλεθεατές όσο και στις οικογένειες των θυμάτων, που οργισμένοι κινήθηκαν δικαστικά ενάντια στο σταθμό. Επίσης, ερωτηματικά είχαν δημιουργηθεί για τον τρόπο με τον οποίο το κανάλι είχε καταφέρει να αποσπάσει τα συγκεκριμένα ηχητικά ντοκουμέντα, που ήταν απόρρητα.
Ακολουθώντας την ίδια τακτική, η εφημερίδα Liberation παραθέτει τις συνομιλίες, στις οποίες ο Μοχάμεντ Μερά, που δολοφόνησε 7 άτομα, μιλά για τα κίνητρα του και τα θύματα του, των οποίων η επιλογή, όπως ισχυρίστηκε, έγινε με ακρίβεια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μερά είπε στους αστυνομικούς «Σκοτώνω τους στρατιώτες στη Γαλλία, επειδή στο Αφγανιστάν, σκοτώνουν τους αδελφούς μου. Σκοτώνω τους Εβραίους στη Γαλλία, επειδή αυτοί οι ίδιοι οι Εβραίοι σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στην Παλαιστίνη […] Αν σκότωνα αμάχους, ο κόσμος στη Γαλλία θα έλεγε, αυτός είναι ένας τρελός της Αλ Κάιντα, είναι απλά ένας τρομοκράτης».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μερά είχε δολοφονήσει 3 στρατιώτες στην πόλη Μοντομπάν τον περασμένο Μάρτιο. Σχετικά με τη δολοφονία τριών παιδιών στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι δε θα σκότωνε παιδιά «αν δεν είχατε σκοτώσει τα παιδιά μας».
Εν συνεχεία, ο Μοχάμεντ Μερά μιλά για το πώς ασπάστηκε το Ισλάμ το 2008 και για τα ταξίδια του στη Συρία, την Τουρκία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν. Σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει πολλές βίζες στο διαβατήριο του ώστε να πείσει ότι είναι τουρίστας, ενώ στο Αφγανιστάν σχεδίαζε να πάει αφότου θα είχε καταταγεί στη Λεγεώνα των Ξένων, ώστε να στρέψει το όπλο του προς τους συστρατιώτες του.
Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.