«Βροχή» βομβαρδισμών στη Μαριούπολη - Ρωσία: Χτυπήσαμε μισθοφόρους στο Λβιβ - Live όλες οι εξελίξεις

Κλιμακώνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις μάχες να μαίνονται για 18η μέρα σε πολλά μέτωπα. 

Αυτό το live ολοκληρώθηκε. Αν θέλετε να συνεχίσετε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις, πατήστε εδώ. 

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την πολύνεκρη αεροπορική επίθεση σε βάση κοντά στο Λβίβ και πως εξουδετέρωσε 180 «ξένους μισθοφόρους».

«Κόλαση» βομβαρδισμών στη Μαριούπολη. Τις τελευταίες 24 ώρες έγιναν 22 βομβαρδισμοί και έπεσαν πάνω από 100 βόμβες. Στην υπό πολιορκία πόλη, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πάνω από 2.100 κάτοικοι.

Κίεβο και Οδησσός οχυρώνονται εν αναμονή της τελικής ρωσικής εισβολής.

Δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής. Πρόκειται για τον βραβευμένο δημοσιογράφο Μπρεντ Ρενό, 51 ετών.

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στις 11.05 χθες το βράδυ, το μοναστήρι Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογκίρσκ, στην περιοχή του Ντονιέτσκ. Φιλοξενούσε - σύμφωνα με πληροφορίες - 520 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 200 παιδιά. Ο επικεφαλής μη κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανέφερε ότι τα πυρά έπληξαν τον  γυναικωνίτη.

Δραματικές στιγμές ζει και η Μαριούπολη, όπου σύμφωνα με το ΒΒC, ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει μπει στον ανατολικό τομέα πόλης. Η υπηρεσία ελέγχου λιμένων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχασε κάθε επικοινωνία με το λιμάνι της Μαριούπολης και το προσωπικό που υπήρχε εκεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σχεδόν 125.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις εμπόλεμες ζώνες.

«Σήμερα βασική αποστολή είναι η Μαριούπολη», είπε, προσθέτοντας πως ένα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την υπό πολιορκία πόλη, όπου περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί.

Παρακαλώ περιμένετε...