180 «ξένους μισθοφόρους» ισχυρίζεται πως έπληξε στο Λβιβ η Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική βάση στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας κοντά στο Λβιβ, όπως μεταδίδει o Guardian.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ, στη βάση Γιαβορίβ υπήρχε στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε παραδοθεί από ξένα έθνη. Ο ίδιος τόνισε ότι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση 180 «ξένοι μισθοφόροι» και εξουδετερώθηκε «μεγάλος αριθμός» οπλισμού.

«Η εξουδετέρωση ξένων μισθοφόρων που φτάνουν στην Ουκρανία θα συνεχιστεί», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Τι είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ουκρανική πλευρά

Νωρίτερα από την ουκρανική πλευρά ανακοινώθηκε πως 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αεροπορική επίθεση στη στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ

Ο κυβερνήτης του Λβιβ είπε ότι 35 άνθρωποι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί ως νεκροί μετά την επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στη βάση του Διεθνούς Κέντρου Ειρήνης και Ασφάλειας το πρωί της Κυριακής.

Σε μια ενημέρωση, ο Maksym Kozytskyy είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 9 σε 35 και ότι 134 τραυματίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις στο Γιαβορίβ.

Δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν την Κυριακή στη βάση στο Γιαβορίβ, μια πόλη φρουράς μόλις 12 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα. Η επίθεση με ρουκέτα έγινε στις 5.45 π.μ. Kozytskyi, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 30 πυραύλους κρουζ στη βάση Γιαβορίβ. 

Η εγκατάσταση έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ξένους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι βρίσκονταν ακόμα  στη βάση.

Η Ουκρανία πραγματοποίησε τις περισσότερες από τις ασκήσεις της με χώρες του ΝΑΤΟ εκεί πριν από την εισβολή με τις τελευταίες μεγάλες ασκήσεις να γίνονται τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: skai.gr