Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε οχταώροφο κτήριο στη Ρώμη - 17 τραυματίες - Φωτό - Βίντεο

Η φωτιά ήταν ορατή χιλιόμετρα μακριά - Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έκρηξη πριν τη φωτιά - Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες

Ένας 20χρονος νεκρός, 7 τραυματίες και εγκαυματίες και 10 άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, είναι ο έως στιγμής τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 2.50 το μεσημέρι (ώρας Ελλάδας) σε οχταώροφο κτήριο στη Ρώμη, στην περιοχή Colli Aniene. Τρεις άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η φωτιά ήταν ορατή χιλιόμετρα μακριά στην ιταλική πρωτεύουσα. 

Στο κτήριο διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης. Τριάντα άνθρωποι διασώθηκαν από περίπου 60 πυροσβέστες ενώ 25 ένοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το κτήριο. Η φωτιά έφτασε μέχρι τον έβδομο όροφο.

Η φωτιά -σύμφωνα με όσα έχουν μαθευτεί από πηγές των διασωστών-  ξεκίνησε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κάτω από το κτήριο. Οι φλόγες του αυτοκινήτου φαίνεται ότι προκάλεσαν την έκρηξη κάποιων κυλίνδρων ασετιλίνης που υπήρχαν στο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις επεκτεινόμενη στη σκαλωσιά και στο υπόλοιπο κτήριο. Μάρτυρες αναρφέρουν ότι άκουσαν μια έκρηξη πριν τη φωτιά. 

Πηγή: skai.gr