Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τη Δύση - Νόμιμοι στόχοι τα οχήματα από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις

Φρίκη χωρίς τέλος στην Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές με επίκεντρο το Ντονμπάς. Στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, εκφράζονται φόβοι ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν μίλησε για πρώτη φορά για «γενοκτονία» ενώ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε ότι θα συνεχιστούν οι «επιχειρήσεις» έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της Μόσχας. 

Οι τελευταίες εξελίξεις σε τίτλους:

  • Για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον «δικτάτορα» Πούτιν ότι διαπράττει γενοκτονία στην Ουκρανία.
  • Για «αληθινά λόγια, από έναν αληθινό ηγέτη» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν φτάσει σε «αδιέξοδο» λόγω των «ψεύτικων» ισχυρισμών του Κιέβου για εγκλήματα πολέμου. Διεμήνυσε ότι θα συνεχιστεί η ρωσική «επιχείρηση» έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της Μόσχας.
  • Ουκρανία και Ρωσία συγκεντρώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία όπου έχουν επικεντρωθεί οι ρωσικές επιδρομές.
  • Συνελήφθη ο φιλορώσος Ουκρανός πολιτικός και ολιγάρχης, Βίκτωρ Βολοντιμίροβιτς Μεντβεντσούκ μετά από μια «ειδική επιχείρηση», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
  • Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη. Ο δήμαρχος της πολιορκούμενης πόλης της Μαριούπολης, είπε ότι έχει σταματήσει η καταμέτρηση των θυμάτων λόγω των οδομαχιών.
Παρακαλώ περιμένετε...