Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο έως την Τετάρτη

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο λίγες ώρες μετά τους νέους βομβαρδισμούς σε εμπορικό κέντρο και κατοικίες, που κόστισαν τη ζωή σε 8 άτομα. «Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ σήμερα στις 8 το βράδυ τοπική ώρα και θα διαρκέσει έως και τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, 22 Μαρτίου τα καταστήματα, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα και άλλες υπηρεσίες. Η κυκλοφορία στην πόλη θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική άδεια.

8 νεκροί από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο

Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να περικυκλώσουν το Κίεβο, όπου τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία.

Σοροί θυμάτων κείτονταν ακόμη σήμερα το πρωί μπροστά από το εμπορικό κέντρο Retroville, στο βορειοδυτικό Κίεβο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν στα συντρίμμια για θύματα.

Το πολύ ισχυρό πλήγμα κατέστρεψε οχήματα και άφησε στον χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου έναν κρατήρα εύρους αρκετών μέτρων μπροστά από το δεκαώροφο κτίριο από το οποίο εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί.

"Εχθρικά πυρά" προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στην περιοχή Ποντίλσκι, σύμφωνα με διευκρίνιση που είχαν δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα τα ουκρανικά σωστικά συνεργεία σε ανάρτησή τους στο Facebook.

Πηγή: skai.gr