Έξι οι νεκροί από τους νέους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν κατοικίες και εμπορικό κέντρο στη συνοικία Ποντίλσκι αργά το βράδυ της Κυριακής,σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτοτείο Ειδήσεων, παρά την αρχική εκτίμηση του δημάρχου του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης που έκαναν λόγο για 4 νεκρούς. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αρκετά σπίτια και εμπορικό κέντρο» χτυπήθηκαν, ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram. Διαβεβαίωσε ότι η πυροσβεστική επιχειρεί για να κατασβέσει μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ. 

Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.

Έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που κατέγραψαν την πρώτη, τεράστια έκρηξη που προκάλεσε σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού, ακολουθούμενη από σειρά εκρήξεων μικρότερης ισχύος.

Άλλα πλάνα απεικονίζουν πυροσβέστες να βγάζουν έναν από τα συντρίμμια, καλυμμένο από σκόνη.

Περίοικοι, κάτοικοι γειτονικού κτιρίου τα παράθυρα του οποίου διαλύθηκαν από την έκρηξη, είπαν πως είχαν δει εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων κοντά στο εμπορικό κέντρο μερικές ημέρες νωρίτερα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Η αρχική έκρηξη στο εμπορικό κέντρο αντήχησε σε όλη την πρωτεύουσα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ζελένσκι: 25 ημέρες ψάχνουν φανταστικούς «Ναζί»

Έγκλημα πολέμου θα θεωρηθεί η πολιορκία της Μαριούπολης, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι νεό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του περιγράφοντας το ως τον «τρόμο που θα θυμόμαστε ακόμη και στον επόμενο αιώνα».

«Είναι ήδη 25η μέρα από τότε που ο Ρώσος στρατός προσπαθούσε μάταια να βρει φανταστικούς "Ναζί" από τους οποίους δήθεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον λαό μας. Όπως μάταια προσπαθούν να βρουν Ουκρανούς που θα τους συναντούσαν με λουλούδια», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ