Ουκρανία: Τα συντρίμμια του θεάτρου της Μαριούπολης, οι σπαρακτικές εικόνες και η βοήθεια της Ιταλίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας από την Μαριούπολη που εξακολουθούν να σφυροκοπούν οι Ρώσοι.

Η Μαριούπολη με αρκετούς Έλληνες ομογενείς δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη 23 ημέρες πριν από ρωσική εισβολή.

Αποτελεί μία από τις πολύ σοβαρά πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας, με τις συγκρούσεις και τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη τον πανικό έσπειρε ο ρωσικός βομβαρδισμός στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες Ουκρανοί, από την αρχή του πολέμου, για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις.

Μέσα από τα συντρίμμια του θεάτρου ανασύρθηκαν ζωντανοί 130 άνθρωποι, ενώ είναι ακόμη άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους..

Η Ιταλία θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση

Η Ιταλία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του θεάτρου της Μαριούπολης μετά την εγκληματική ενέργεια των Ρώσων.Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε η ανακοίνωση του Ντάριο Φραντσεσκίνι μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter:

«Η Ιταλία είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει το θέατρο της Μαριούπολης. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μου να προσφερθούν στην Ουκρανία οι πόροι και τα μέσα για την ανοικοδόμησή του το συντομότερο δυνατό. Τα θέατρα όλων των χωρών ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα»

Έπειτα, ο Ζελένσκι ανταπέδωσε μέσα από τον δικό του λογαριασμό σε αυτή την πρωτοβουλία καλής θελήσεως και των καλών σχέσεων των δύο λαών με το άμεσο retweet της ανάρτηση του Ιταλού υπουργού. 

Στην απάντησή του αναφέρει: «Ευχαριστώ. Δώσατε ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση. Μαζί θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μέχρι το τελευταίο τούβλο»

Πηγή: skai.gr