«Σφίγγουν τον κλοιό» στη Μαριούπολη οι αυτονομιστές, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία "σφίγγουν τον κλοιό" γύρω από τη Μαριούπολη με τη βοήθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι συγκρούσεις μαίνονται στο κέντρο της πόλης-λιμάνι που βρίσκεται στην Αζοφική θάλασσα.

"Στη Μαριούπολη οι μονάδες της (αυτοανακηρυχθείσας) Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, με τη στήριξη των ρωσικών ενοπλων δυνάμεων, σφίγγουν τον κλοιό και μάχονται εναντίον των εθνικιστών στο κέντρο της πόλης", επισήμανε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα ο Κονασένκοφ υποστήριξε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες "έχουν απελευθερώσει περισσότερο από το 90% του εδάφους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ".

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοντέτσκ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.

Στο μεταξύ, μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον αριθμό τον θυμάτων να ανεβαίνει κάθε μέρα και τους εκτοπισμένους να έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατ. , ενώ στο πεδίο των διαπραγματεύσεων υπάρχει ένα χάσμα και δεν διαφαίνεται ουσιαστική πρόοδος.

Στα προάστια του Κιέβου ο ουκρανικός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν αρχίσει να κουράζονται και εμφανίζουν αδυναμία να ανεφοδιάσουν τις προωθημένες δυνάμεις στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr