Στους 4 ανήλθαν οι νεκροί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο

Αυξήθηκε στους τέσσερις -από δύο που ήταν- ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις το πρωί στο Κίεβο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς σε εννιαώροφη πολυκατοικία σε προάστιο του Κιέβου, ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Πολυκατοικία χτυπήθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες σύμφωνα με το Skynews.

Στην πολυκατοικία 15 ορόφων στο Κίεβο, που επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή, παρέμεναν εγκλωβισμένοι πολίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Δύο άψυχα σώματα βρέθηκαν επιτόπου», ανέφερε αρχικά πηγή, ωστόσο πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο αριθμός τους ανήλθε σε 4. 

Παράλληλα, διασώθηκαν 27 ένοικοι του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τους ανθρώπους. 

Svyatoshinsky district of #Kyiv. Two residential multi-storey buildings were damaged. Rescuers are working at the site.

This is reported by the People's Deputy of #Ukraine Oleksiy #Goncharenko. pic.twitter.com/eqG4xQSTRP

— NEXTA (@nexta_tv) March 15, 2022

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Η έκρηξη έσπασε σχεδόν όλα τα παράθυρα του ακινήτου και όλων όσα βρίσκονται γύρω του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέβη επιτόπου. Αρκετοί κάτοικοι πέταγαν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους γυαλιά και συντρίμμια.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως προκλήθηκε πυρκαγιά από ρωσικά πυρά σε σπίτι στη συνοικία Οσοκόρκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου. Το χτύπημα αυτό δεν προκάλεσε θύματα, κατά τις ίδιες πηγές.

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο κέντρο του Κιέβου.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες από το Kyiv Independent ότι ο ρωσικός στρατός πυροβολεί κατά αμάχων που προσπαθούν να απομακρυνθούν στο Χοστόμελ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία, τα πρώτα 10 λεωφορεία των εκτοπισθέντων έφυγαν με ασφάλεια από την πόλη, ενώ οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε τέσσερα λεωφορεία. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και δύο άνδρες τραυματίστηκαν από επίθεση.

Στο ξημέρωμα της 20ης ημέρας πολέμου στην Ουκρανία ήχησαν οι σειρήνες σε διάφορες πόλεις, ενώ ακούστηκαν δυο μεγάλες εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Μίλτος Σακελλάρης, επλήγη ξανά η περιοχή Μπλόνσκι. 

In #Kyiv, Obolon district, on March 14, 2022. #Ukraine #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/TruzmM8fkx

— Aris Messinis (@ArisMessinis) March 14, 2022

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Ukraine 24, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την λευκορωσική πλευρά.

Ο Πέτρο Αντριουστσένκο, δημοτικός σύμβουλος, χαρακτήρισε «απάνθρωπη» την κατάσταση στην πόλη, όπου δεν υπάρχουν «ούτε τροφή, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε θέρμανση», προσθέτοντας πως φοβάται ότι οι θάνατοι δημοτών μπορεί να φθάσουν ακόμη και τους 20.000 καθώς οι συγκρούσεις εντείνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας 35 ωρών, καθώς η πόλη δέχεται πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού σε ολόκληρη την χώρα.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα θα τεθεί σε ισχύ από το σήμερα το βράδυ και έως το πρωί της Πέμπτης.

«Απαγορεύεται η μετακίνηση στην πόλη χωρίς ειδική άδεια, με εξαίρεση τη μετάβαση σε καταφύγια», δήλωσε ο δήμαρχος.

Πηγή: skai.gr