Ρωσία: Καταστράφηκαν τμήματα πετρελαϊκού σταθμού στο Μπριάνσκ -Mεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Tμήματα ενός πετρελαϊκού τερματικού σταθμού καταστράφηκαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, μετά από βομβαρδισμό, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον κυβερνήτη της περιφέρειας, ενώ η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε την πτήση ουκρανικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της.

Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, σημειώθηκε, βομβαρδισμός του τερματικού σταθμού και της περιοχής που βρίσκεται γύρω από αυτόν. «Δεν υπάρχουν θύματα», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι ένα κτίριο διαχείρισης καυσίμων στον τερματικό σταθμό καταστράφηκε.

Η Ρωσία ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα ότι οι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και αρκετές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατόν να επιβεβαιώσει άμεσα την αναφορά αυτή.

Παράλληλα, χθες βράδυ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην νήσο Σαχαλίνη στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα μέσα, είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο όγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στις αποθήκες της. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ηλεκτροδότηση στο νησί των περίπου 600.000 κατοίκων δεν έχει προς το παρόν διακοπεί.

Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αερίου στην Πολωνία PGNiG ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι άρχισε την παροχή φυσικού αερίου σε δέκα διαφορετικές πόλεις και περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς αυτή είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

Η PGNiG είχε ανακοινώσει χθες, ότι οι θυγατρικές εταιρίες της, Polska Spolka Gazownictwa και PGNiG Obrot Detaliczny, θα αποκαταστήσουν την παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες τους και στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη διακοπή της παροχής, από τη ρωσική εταιρία Novatek Green Energy.

Την Πέμπτη, αρκετές πόλεις στην Πολωνία έμειναν χωρίς φυσικό αέριο, καθώς ο πάροχος φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλήφθηκε στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

“Έχουμε καλά νέα για τους κατοίκους της πόλης Λέμπα και τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την πόλη για το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς, Το φυσικό αέριο που παρέχει η #PGNiG είναι ήδη διαθέσιμο στους πελάτες αυτής της παράκτιας κοινότητας. Όπως και σε εννέα άλλες περιοχές, όπου η παροχή γίνονταν από τη Novatek," ανέφερε η εταιρία σε μία ανάρτησή της στο Twitter, νωρίς σήμερα το πρωί.

Συνοπτικά, οι τελευταίες εξελίξεις:

Πηγή: skai.gr