Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά -Τη Δύση κατηγορεί η Ρωσία για το αδιέξοδο στις συνομιλίες

Σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεκσέι Αρέστοβιτς, είπε ότι η Ουκρανία έχει υποστεί σοβαρές απώλειες, αλλά οι ρωσικές απώλειες ήταν «κολοσσιαίες».

Στο μεταξύ, η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση για το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία. Ο Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση - και το ΝΑΤΟ ειδικότερα - ότι στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται πραγματικά να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, τότε θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν στάση και να σταματήσουν να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πολεμοφόδια, υποστήριξε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της αποναζιστικοποίησης, την αναγνώριση της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, την άρση των κυρώσεων και το καθεστώς της ρωσικής γλώσσας», δήλωσε ο Λαβρόφ, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Συνοπτικά, οι τελευταίες εξελίξεις:

Πηγή: skai.gr