Συνεχίζεται το θρίλερ στο Αζοφστάλ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους

Εγκλωβισμένοι και σε απελπιστική κατάσταση παραμένουν πάνω από χίλιοι άμαχοι μέσα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, με τους Ρώσους να το βομβαρδίζουν νυχθημερόν. Τρόφιμα και νερό τελειώνουν και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από τον εφιάλτη.

Ως νύχτα του κολοσσιαίου αριθμού βομβών φωσφόρου, χαρακτηρίζει το βράδυ που οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ, ο αναπληρωτής Διοικητής του Τάγματος Αζοφ, Σβιατοσλάβ Παλαμάρ.

Σε κάθε στενό, σε κάθε κομμάτι καμμένης γης στη μαρτυρική Μαριούπολη, δίνονται μάχες μέχρι τελικής πτώσεως.

Ουκρανοί περικύκλωσαν μια oμάδα Ρώσων στρατιωτών, ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών.

"Θέλω να ξέρω ποιος ήταν; Ποιος έδωσε στη Μόσχα το χρόνο να συγκαλύψει τα εγκλήματα στη Μαριούπολη; Εγκλήματα που δεν μπορεί ανθρώπινος νους να φανταστεί", δηλώνει ο Σβιατοσλάβ Παλαμάρ.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τους τουλάχιστον 1000 εγκλωβισμένους στο εργοστάσιο Αζοφστάλ.

"Γνωρίζουμε από ένα στρατιώτη μέσα στο εργοστάσιο χαλυβουργίας ότι ξεμένουν από τρόφιμα και νερό και το τελευταίο 24ώρο έκαναν έκκληση για να απομακρυνθούν , να γίνει εκκένωση 
Και μόλις πριν από λίγα λεπτά ακούσαμε ότι ετοιμάζεται μια επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από το εργοστάσιο χαλυβουργίας
." δηλώνει δημοσιογράφος του CNN την ώρα που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισημαίνει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για άμεσες διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση των ανθρώπων από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ .

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, δηλώνει πως ο  πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε καθαρά πως οι άμαχοι μπορούν να φύγουν, μπορούν να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν. Όμως οι στρατιωτικοί πρέπει να βγουν έξω και να καταθέσουν τα όπλα

Αναλυτές εκτιμούν πως στόχος της Ρωσίας παραμένει ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα ενω μεταφέρει στρατεύματα προς τη Ζαπορίζια, στο κέντρο της Ουκρανίας, στόχοι γίνονται και κομβικά σημεία των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Ωστόσο οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο είναι τεράστιες, όπως αποκαλύπτει υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Ρωσων στρατιωτών.

Παράλληλα, ο όλεθρος συνεχίζεται στο Ντονέτσκ.

"Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα μια τέτοια κόλαση", δηλώνει η Τατιάνα Ματσεγκόρα, κάτοικος του Ντονέσκ.

Από όπου περνά ο ρωσικός στρατός σκορπίζει πόνο και θάνατο. 

"Γύρισα και κοίταξα ότι ήταν η κόρη μου και ο  εγγονός μου που κείτονταν στο έδαφος. Έκλειναν τα μάτια τους και εγώ ούρλιαζα με μια περίεργη φωνή σαν να μην ήταν η δική μου", περιγράφει η Τατιάνα Ματσεγκόρα 

''Σας παρακαλώ μην κλείνετε τα μάτια σας. Σας εκλιπαρώ, μην κλείνετε τα μάτια σας'', το μήνυμα της.

Ζεύγος ρωσικών σουκχόι 25 ίπταται πάνω από το Κιρόβσκ στο Λουχνασκ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη τέσσερις άνθρωποι εχουν χάσει τη ζωη τους .

Πηγή: skai.gr