Ουκρανία: Στα χαρακώματα οι Ρώσοι - Φοβούνται πιθανή ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα - Τουλάχιστον 32 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη στις 9 Νοεμβρίου

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικιστικές υποδομές και κατοικίες στην πρόσφατα απελευθερωμένη από τα ρωσικά στρατεύματα Χερσώνα, σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας.

Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Chornobayivka στην περιοχή της Χερσώνας, τραυματίστηκε ένα 10χρονο αγόρι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ενώ τουλάχιστον 32 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη στις 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, στην τελευταία του ενημέρωση που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα σκάβουν χαρακώματα και ενισχύουν τις θέσεις τους καθώς προετοιμάζονται για μια πιθανή ουκρανική αντεπίθεση στην ανατολική Χερσώνα.

Οι συνθήκες διαβίωσης στη Χερσώνα είναι πλέον πολύ δύσκολες καθώς η πόλη δεν έχει θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Τα σχολεία δεν λειτουργούν ούτε όμως και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ για τρόφιμα οι κάτοικοι πρέπει να περιμένουν στην ουρά. Αρκετοί είναι οι κάτοικοι που τρέπονται πλέον σε φυγή από τα σπίτια τους λόγω των συνθηκών. 

Πηγή: skai.gr