Με πυραύλους κρουζ η επίθεση στο Λβιβ- Συνελήφθη ύποπτος για κατασκοπεία

Ένας άντρας «ύποπτος για κατασκοπεία» συνελήφθη στο Λβιβ, στο σημείο όπου χθες έγιναν μια από τις έξι πυραυλικές επιθέσεις

Ο κυβερνήτης της περιοχής Maksym Kozytskyy ανέφερε ότι η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο άνδρας κατέγραψε έναν πύραυλο που κατευθυνόταν προς τον στόχο.

Η αστυνομία βρήκε επίσης στο τηλέφωνό του φωτογραφίες από σημεία ελέγχου στην περιοχή.

Ο κ. Kozytskyy πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες είχαν σταλεί σε δύο ρωσικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα έξι πύραυλοι χτύπησαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Λβιβ προκαλώντας μεγάλη φωτιά, ενώ ο ουρανός καλύφθηκε από πυκνό μαύρο καπνό. 

Μάλιστα, σχετικό βίντεο δημοσίευσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nexta σημειώνοντας ότι όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι πυραυλικές επιθέσεις σε μια από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Η πόλη του Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, βρέθηκε χθες το απόγευμα στον στόχαστρο δύο ρωσικών βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι στο Telegram.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές με πυραύλους εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», ανέφερε ο Κοζίτσκι σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Τα πλήγματα στοχοθέτησσαν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το Λιτσάκιβσκι, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό τι είδους κτίριο ή υποδομή επλήγη.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο ή άλλες υποδομές επλήγησαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Με πυραύλους κρουζ η επίθεση

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι χτύπησε με πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπευτικών για τανκς. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με βάση τη θάλασσα για να καταστρέψει ένα οπλοστάσιο πυραύλων S-300 και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα BUK κοντά στο Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης έναν αριθμό drones, ανέφερε.

Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια αποθήκη καυσίμων.

Πηγή: skai.gr