Ουκρανία-Βολίν: Αναφορές για κατάρριψη ρωσικού πυραύλου βόρεια της Λβιβ

Αναφορές για κατάρριψη ρωσικού πυραύλου κοντά στο Βολίν.

Πρόκειται για πόλη βόρεια της Λβιβ.

Η Λβιβ νωρίτερα δέχθηκε σφοδρό ρωσικό χτύπημα καθώς επλήγη από τρεις πυραύλους.

Ο δήμαρχος του Λβιβ δήλωσε πως ένας ακόμη πύραυλος έπληξε την πόλη στη δυτική Ουκρανία σήμερα, λίγο αφότου δύο πύραυλοι πλήξουν τα περίχωρά της.

Ο δήμαρχος Αντρίγι Σαντόβιγι είπε πως σημειώθηκε μία ακόμη επιδρομή. «Ένας ακόμη πύραυλος έπληξε το Λβιβ», έκανε γνωστό σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές σημείο της επίθεσης. Είπε πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε υποδομές, όχι όμως πολυκατοικίες.

Το δεύτερο στρατιωτικό χτύπημα ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε στρατιωτικό στόχο. Δεν υπάρχει προς το παρόν αναφορά για θύματα εκεί.

Η πόλη του Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στον στόχαστρo ρωσικών βομβαρδισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι στο Telegram.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές με πυραύλους εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», ανέφερε ο Κοζίτσκι σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Τα πλήγματα στοχοθέτησσαν μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης, το Λιτσάκιβσκι, χωρίς να είναι προς το παρόν γνωστό τι είδους κτίριο ή υποδομή επλήγη.

«Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα κτίριο ή άλλες υποδομές επλήγησαν δεν έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε μια αποθήκη καυσίμων.

Ο κυβερνήτης ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο με τον ίδιο να οδηγάει, λέγοντας πως επιστρέφει στο σημείο. «Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο, θα ακολουθήσουν (νεότερες) πληροφορίες, παραμείνετε ήρεμοι», δηλώνει.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο μετά τις ισχυρές εκρήξεις στα περίχωρα της πόλης.

Νωρίτερα, ο περιφερειακός κυβερνήτης είχε κάνει λόγο για τρεις ισχυρές εκρήξεις στα ανατολικά περίχωρα του Λβιβ.

Όπως αναφέρει και ο Σταύρος Ιωαννίδης, απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, ακούστηκαν τρεις εκρήξεις και η περιοχή καλύφθηκε από πολύ καπνό.

Στο σημείο έχουν εκδηλωθεί φλόγες και έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ ακούγονται σειρήνες.

Πηγή: skai.gr