Φόβοι ότι το Τσερνίχιβ θα μπορούσε να γίνει η «επόμενη Μαριούπολη»

Τον φόβο ότι το Τσερνίχιβ, το οποίο σφυροκοπάται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις πρώτες κιόλας μέρας της εισβολής, θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Μαριούπολη εκφράζουν οι ουκρανικές αρχές. 

Αν και βρίσκεται στον δρόμο προς το Κίεβο και δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, το Τσερνίχιβ είναι περικυκλωμένο και οι κάτοικοι που δεν μπορούν να διαφύγουν, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη ρεύματος και πόσιμου νερού, καθώς δέχεται συνεχώς ανηλεείς βομβαρδισμούς. 

Μάλιστα, η πόλη έχει αποκοπεί, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχουν 44 βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη πόλη για θεραπεία. 

Στο μεταξύ, στο Λβιβ σύμφωνα με το Skynews, συνελήφθη ένας άντρας ως «ύποπτος για κατασκοπεία» στο σημείο όπου χθες έγιναν μια από τις δύο επιθέσεις με ρουκέτες. 

Ο κυβερνήτης της περιοχής Maksym Kozytskyy είπε ότι η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο άνδρας κατέγραψε έναν πύραυλο να πετά προς τον στόχο και να τον χτυπά.

Η αστυνομία βρήκε επίσης στο τηλέφωνό του φωτογραφίες από σημεία ελέγχου στην περιοχή.

Ο κ. Kozytskyy πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες είχαν σταλεί σε δύο ρωσικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή πυραυλική επίθεση σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου και σε μια βιομηχανία, τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Πηγή: skai.gr