Ο ταξιδιώτης του κόσμου που δεν έχει φύγει ποτέ από το σπίτι του

Ο Κουβανός Λουίς Μαρτίνεθ έχει γράψει χιλιάδες ποιήματα για πόλεις σε όλο τον κόσμο, τόσο ζωντανά και περιγραφικά σαν να τις έχει επισκεφθεί. Ωστόσο, δεν έχει φύγει ποτέ την πατρίδα του

Ο Λουίς Μαρτίνεθ έχει γράψει χιλιάδες ποιήματα για πόλεις σε όλο τον κόσμο – τόσο ζωντανά και περιγραφικά – σαν να τις έχει επισκεφθεί. Ωστόσο,  δεν έχει φύγει ποτέ από το σπίτι του. 

Ο Κουβανός Λουίς Μαρτίνεθ εργάζεται ως αχθοφόρος στον σταθμό λεωφορείων του Τρινιδάδ. 

Ήταν μικρό παιδί όταν ο Κάστρο έκλεισε τα σύνορα και τώρα που μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, δεν έχει τα οικονομικά μέσα. Όμως, με το μυαλό του, ο Λουίς έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. 

Ο φτωχός αχθοφόρος έχει γράψει περισσότερα από 3.000 ποιήματα για πόλεις και τοπόσημα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, περιγράφει κάθε μέρος με ζωηρή λεπτομέρεια και ακρίβεια σαν να το έχει δει με τα μάτια του. 

Πώς το κατάφερε; 

Τα τελευταία 20 χρόνια που εργάζεται ως αχθοφόρος, την ημέρα κουβεντιάζει με δεκάδες τουρίστες από το εξωτερικό και τους ρωτά πληροφορίες για τις χώρες και τις πόλεις τους.

Tα βράδια μελετά παλιούς άτλαντες και ταξιδιωτικά βιβλία – οδηγούς. 

Αυτός είναι ο τρόπος του να «γνωρίζει» τον κόσμο και να τον φέρνει κάθε μέρα κοντά του, αφού δεν μπορεί να πάει αυτός εκεί έξω, όπως δήλωσε στο BBC. 

Και αν κάτι του λείπει από τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, το συμπληρώνει με την φαντασία του....

Πηγή: skai.gr