Αντίποινα για τον Ρώσο πρέσβη: Έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Πολωνίας στη Μόσχα – Βίντεο

Σε αντίποινα κατά της Πολωνίας προχώρησαν άγνωστοι, μετά την κόκκινη μπογιά που δέχθηκε ο Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία Σεργκέι Αντρέεφ. 

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται τρία άτομα που προσεγγίζουν τη ρωσική πρεσβεία και πετάνε μπογιά στην επιγραφή και σε άλλα σημεία. Στο σημείο δεν διακρίνεται κάποια φύλαξη.
 


Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Πολωνίας στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη με κόκκινη μπογιά στη Βαρσοβία ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών. 

«Γνωρίζουμε ότι ο πρεσβευτής της Πολωνίας στη Μόσχα έχει κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», είπε ο Ζμπίγκνιου Ράου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο Ράου πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να προκαταλάβει την κατάσταση. «Η αρχή της αμοιβαιότητας ισχύει πάντα στις διεθνείς σχέσεις», τόνισε.

Ανήμερα της επετείου της Ημέρας της Νίκης της ΕΣΣΔ έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, ο πρέσβης της Μόσχας στη Βαρσοβία δέχθηκε επίθεση ενώ προσπαθούσε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν σε αυτόν και τη συνοδεία του κόκκινη μπογιά ενώ φώναζαν και συνθήματα, σύμφωνα με βίντεο του ρωσικού RIA.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία προς τις πολωνικές αρχές για την επίθεση, απαιτώντας από την πολωνική πλευρά να κανονίσει αμέσως τελετή κατάθεσης στεφάνων και να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλειά της από κάθε είδους προκλήσεις. 

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η επίθεση στον Ρώσο πρεσβευτή είναι καταδικαστέα και δεν έπρεπε να συμβεί γιατί οι διπλωμάτες όλων των χωρών βρίσκονται υπό ειδική προστασία.

Πηγή: skai.gr