Μισισιπής: Προειδοποιήσεις για νέα ακραία καιρικά φαινόμενα - Βίντεο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μετά τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Μισισιπή και την Αλαμπάμα το βράδυ της Παρασκευής

Νέα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για την πολιτεία του Μισισιπή στις ΗΠΑ μετά τους ανεμοστρόβιλους που σκότωσαν 26 ανθρώπους, προειδοποίησε ο κυβερνήτης όπως αναφέρει το BBC. 

Ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι σε περιοχές της πολιτείας. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μετά τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Μισισιπή και την Αλαμπάμα το βράδυ της Παρασκευής. Ο δήμαρχος μιας από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο είπε ότι έχασε προσωπικούς φίλους στην καταστροφή. 


Ο ανεμοστρόβιλος της Παρασκευής ήταν ο πιο θανατηφόρος στην πολιτεία του Μισισιπή εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία, με έναν άνθρωπο να έχει επιβεβαιωθεί νεκρός στη γειτονική Αλαμπάμα. 

Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, σπίτια έχουν καταστραφεί και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος έχουν πέσει από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «βίαιος» και του δόθηκε η δεύτερη υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από πλευράς έντασης. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε το Μισισιπή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει ανακοινώσει την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να στηθούν προσωρινά καταλύματα, να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και να δοθούν δάνεια με μειωμένα επιτόκια για την κάλυψη των μη ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Έξω από κάποια κτήρια έχουν στηθεί πρόχειροι σταθμοί παροχής βοήθειας, που μοιράζουν στους κατοίκους νερό και φαγητό.

Πηγή: skai.gr