Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τον επικεφαλής της Shin Bet, Ρόναν Μπαρ, ήταν «μη σύννομη» και «ακατάλληλη».
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιτσάκ Αμίτ και η δικαστής Ντάφνι Μπαράκ-Ερέζ διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση παρέκαμψε την υποχρέωσή της να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Συμβουλευτικού Ελέγχου Ανώτερων Διορισμών, όπως είχε ζητήσει η Γενική Εισαγγελέας.
Η πλειοψηφία των δικαστών επεσήμανε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρισκόταν σε σύγκρουση συμφερόντων προτείνοντας την απόλυση του Μπαρ, καθώς η Shin Bet διεξάγει έρευνα για πρόσωπα του στενού του κύκλου στο πλαίσιο της υπόθεσης «Qatargate».
Το δικαστήριο σημείωσε ακόμη ότι η απόφαση για την απομάκρυνση του Μπαρ ελήφθη «χωρίς επαρκή πραγματικά στοιχεία» και χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία επίσημης ακρόασης.
Ωστόσο, δεδομένης της απόφασης του Μπαρ να αποχωρήσει οικειοθελώς στις 15 Ιουνίου, το Δικαστήριο δεν θα εκδώσει δεσμευτικές εντολές για την υπόθεση.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.