«Άρχισα να ουρλιάζω, η αστυνομία μας είπε “τρέξτε, καλή τύχη”», λέει επιζών

«Στη συνέχεια, ο τρομοκράτης μπήκε στο καταφύγιο, νομίζω με ένα ούζι και απλά άρχισε να πυροβολεί. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην πρώτη και τη δεύτερη σειρά, εκτός από εμένα, σκοτώθηκαν» λέει ο Σαχάρ με δάκρυα στα μάτια

O Σαχάρ μπεν Σέλα βρισκόταν με την παρέα του και διασκέδαζε στο μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας που έμελλε να γίνει ο τάφος για εκατοντάδες αμάχους από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. Ο ίδιος αν και τραυματίστηκε, κατάφερε να σωθεί και περιγράφει μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τη φρίκη που βίωσε. Ο Σαχάρ είναι ζωντανός επειδή όπως είπε καλύφθηκε από τα πτώματα των νεκρών φίλων του.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό κανάλι Ν12, ο Σαχάρ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωσε και τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του.

«Σταμάτησαν τη μουσική, μας είπαν ότι υπήρχαν σειρήνες έκτακτης ανάγκης και μετά από λίγα λεπτά, οι παραγωγοί του πάρτι φώναξαν πως υπήρχαν τρομοκράτες» είπε. Στη συνέχεια προσπάθειες με την παρέα του να ξεφύγουν. Μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο του ενός και κατάφεραν να φτάσουν σε ένα καταφύγιο συνοδευόμενοι από έναν αστυνομικό:

«Ήμασταν περίπου 30 άτομα. Μετά από λίγα λεπτά, οι τρομοκράτες άρχισαν να μας πυροβολούν και εξουδετέρωσαν τον αστυνομικό ακριβώς μπροστά μας» πρόσθεσε.

«Έριξαν μια πρώτη χειροβομβίδα που εξερράγη στην είσοδο του καταφυγίου. Άρχισα να ουρλιάζω από τον πόνο και προσευχόμουν και μετά από ένα λεπτό έριξαν άλλη μία χειροβομβίδα που με χτύπησε στο κεφάλι. Στεκόμουν στον τοίχο στη δεύτερη σειρά ανθρώπων και η χειροβομβίδα έπεσε στους μπροστινούς. Αυτοί ήταν που χτυπήθηκαν και αυτό ήταν που μας έσωσε» σημείωσε.

«Μετά από μισό λεπτό, μια φίλη προσπάθησε να βγει από το καταφύγιο επειδή ασφυκτιούσε μέσα. Ο σύντροφός της κι εγώ προσπαθήσαμε να την αρπάξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έπεσε κατευθείαν πάνω σε έναν τρομοκράτη και πυροβολήθηκε εξ επαφής» είπε.

«Στη συνέχεια, ο τρομοκράτης μπήκε στο καταφύγιο, νομίζω με ένα ούζι και απλά άρχισε να πυροβολεί. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην πρώτη και τη δεύτερη σειρά, εκτός από εμένα, σκοτώθηκαν. Μια σφαίρα με χτύπησε στον αγκώνα και θραύσματα στο πόδι και στους πνεύμονες. Νομίζω ότι το όπλο του κόλλησε γιατί άκουσα ένα θόρυβο και έτρεξε έξω. Περίπου ένα λεπτό αργότερα, ένας από τους επιζώντες έλεγξε έξω και είπε ότι η περιοχή ήταν καθαρή. Βγήκα έξω μετά από αυτόν και έψαξα μήπως και έβρισκα ένα όπλο, αλλά μάταια» σημείωσε ο Σαχάρ κλαίγοντας.

«Μίλησα στον ασύρματο με την αστυνομία και είπα ότι χρειαζόμαστε ενισχύσεις και πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Ο αστυνομικός στη γραμμή είπε: “Απλά τρέξτε. Καλή τύχη”» κατέληξε ο Σαχάρ ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

Πηγή: skai.gr