ΗΠΑ: Μέσα σε ντουλάπι βρέθηκε η 9χρονη που είχε εξαφανιστεί ενώ έκανε ποδήλατο - Πώς εντόπισαν τον 47χρονο απαγωγέα της

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό της ξεκίνησε όταν η αστυνομία εντόπισε τα δαχτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου σε ένα σημείωμα λύτρων που είχε παραδοθεί στην οικογένεια

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 9χρονης Σαρλότ Σένα τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Νέα Υόρκη ενώ έκανε ποδήλατο. 

Μετά την εξαφάνισή της, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία η οποία ξεκίνησε σχετική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 400 μέλη της καθώς και εθελοντές από πυροσβεστικές υπηρεσίες και ιδιωτικές ομάδες. Ύστερα από σχεδόν 48 ώρες, η 9χρονη βρέθηκε «είναι ασφαλής και είναι καλά στην υγεία της». Οι Αρχές την μετέφεραν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό της ξεκίνησε όταν η αστυνομία εντόπισε τα δαχτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου σε ένα σημείωμα λύτρων που είχε παραδοθεί στην οικογένεια. Οι Αρχές μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν, καθώς το δαχτυλικό αποτύπωμα ήταν ήδη στη βάση δεδομένων, έπειτα από ένα περιστατικό με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 1999.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε σε σπίτι που άνηκε στη μητέρα του και συνελήφθη. «Ύστερα από λίγη αντίσταση, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση και αμέσως το μικρό κορίτσι βρέθηκε σε ένα ντουλάπι», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας.

Δράστης είναι ο 47χρονος Κρεγκ Νέλσον Ρος Τζούνιορ.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια της Σάρλοτ Σένα είχε πάει εκδρομή για κάμπινγκ όταν η 9χρονη εξαφανίστηκε σε μια δασώδη περιοχή του Moreau Lake State Park. Όταν δεν επέστρεφε, οι γονείς της και οι γείτονες κατασκηνωτές άρχισαν να ερευνούν την περιοχή. Στη συνέχεια η εξαφάνισή της δηλώθηκε στην αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. 

Η ανάκριση του 47χρονου αναμένεται να αποκαλύψει τα κίνητρά του, αφού οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη εάν πρόκειται για παιδόφιλο ή για κακοποιό που απήγαγε το κορίτσι με στόχο τα χρήματα.
 

.

Πηγή: skai.gr