Ο άνθρωπος με την τρύπα στο μέτωπο – Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης του στρατιώτη Μίλερ 

Ο Τζέικομπ Μίλερ έζησε μια μακρά ζωή αψηφώντας τις πιθανότητες εναντίον του, αφήνοντας πίσω του μόνο μια φωτογραφία, ως απόδειξη της απίστευτης ιστορίας του

Το 1863, ο στρατιώτης της Ενωσης Τζέηκομπ Μίλερ (Jacob Miller), από το 9ο Πεζικό της Ιντιάνα, επέζησε από θαύμα, όταν πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Ο «Βόρειος» Μίλερ,κατά τη διάρκεια της μάχης στην Chickamauga, πυροβολήθηκε ανάμεσα στα μάτια – εν είδη εκτέλεσης - από αντίπαλο «Νότιο» στρατιώτη. Ο διοικητής του τον ανακήρυξε νεκρό στο σημείο αλλά – ως εκ θαύματος – ο Μίλερ όχι απλώς επέζησε, αλλά έζησε μέχρι τα βαθειά γεράματα!

Ο ίδιος περιέγραψε την εμπειρία του σε μια εφημερίδα το 1911, όπου και τραβήχτηκε και η μοναδική φωτογραφία του. 

Ανακάθισε και διαπίστωσε ότι το αριστερό του μάτι είχε αφαιρεθεί από την κόγχη του. Εκανε προσεκτικούς ελιγμούς με το θρυμματισμένο οστό για να το βάλει ξανά μέσα και χρησιμοποίησε την μπαντάνα του ως αυτοσχέδιο επίδεσμο για να το δέσει. 

Στη συνέχεια σύρθηκε ανάμεσα στα πτώματα και βγήκε από το πεδίο της μάχης. 

Βαρύτατα τραυματισμένος και καβαλά στο πίσω μέρος αλόγου ενός πονόψυχου επαρχιώτη, διέσχισε σχεδόν 30 χιλιόμετρα για το κοντινότερο νοσοκομείο. 

Εκεί οι γιατροί αφαίρεσαν μόνο το ένα τρίτο της σφαίρας – μία στρογγυλή μπάλα από μουσκέτο - , φοβούμενοι ότι μια πλήρης εξαγωγή θα αποβεί μοιραία.
 Αν και το υπόλοιπο μέρος της σφαίρας έπεσε φυσικά με την πάροδο του χρόνου, η πληγή του Μίλερ δεν επουλώθηκε ποτέ πλήρως και έμεινε γνωστός ως ο άνθρωπος με την τρύπα στο κεφάλι. 

Ο Τζέικομπ Μίλερ έζησε μια μακρά ζωή, αψηφώντας τις πιθανότητες που ήταν εναντίον του. 

Πέθανε το 1917 σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του μόνο μια μαγευτική φωτογραφία,  ως απόδειξη της απίστευτης ιστορίας του.
 

Πηγή: skai.gr