Απάτη η συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με «μητέρες εφέδρων» - Πιστές στον Πούτιν οι γυναίκες

Η συνάντηση πιστεύεται ότι ήταν ένα σκηνοθετημένο κόλπο δημοσίων σχέσεων με επιλεγμένο κοινό

Απάτη αποδείχτηκε πως ήταν η συνάντηση που είχε προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με μητέρες στρατιωτών που έστειλε στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Συναντήθηκε με μια ομάδα εξαιρετικά πιστών σε αυτόν γυναικών που επιλέχθηκαν προσεκτικά για να μην κάνουν δύσκολες ερωτήσεις» αναφέρει το δημοσίευμα, την ώρα που πραγματικά εξαγριωμένες Ρωσίδες μητέρες και σύζυγοι, οι οποίες δεν συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, εκνευρίστηκαν για τον ντροπιαστικό τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν τις απέφυγε.

«Θα ήθελα να το ξέρετε, ότι εγώ προσωπικά, και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας - μοιραζόμαστε τον πόνο σας», είπε στις γυναίκες ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχαν στην επίσημη κατοικία του. «Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου - ειδικά για μια μητέρα… μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο» πρόσθεσε.

Είπε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέρος της οποίας μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι «πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε στο τέλος», καταγγέλλοντας αυτό που αποκάλεσε «προσπάθειες του εχθρού... για παραπληροφόρηση». 

Ωστόσο, πίσω από τα λόγια του, οι αξιωματούχοι του Πούτιν άσκησαν βέτο για να συναντήσει πράγματι τις μητέρες στρατιωτών καθές εκείνες ήθελαν να εκφράσουν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο οι γιοι τους έχουν τεθεί σε κίνδυνο λόγω των σχεδίων του Ρώσου προέδρου να εισβάλει στην Ουκρανία. Δεν έχει γίνει λοιπόν, σαφές αν ο Πούτιν συνάντησε τη μητέρα κάποιου από τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ταυτοποίησαν ορισμένες από τις γυναίκες που επιλέχθηκαν για να συναντήσουν τον Πούτιν ως γνωστές «πιστές» του προέδρου.

Μία από τις γυναίκες, η Ναντέζντα Ουζάνοβα από το Αμπακάν και μέλος μιας υπερπατριωτικής ομάδας με την ονομασία «Combat Brotherhood», είχε εμφανιστεί προηγουμένως σε εκδήλωση με τον Πούτιν να τραγουδά τον ρωσικό εθνικό ύμνο στην Κόκκινη Πλατεία, αφότου προσάρτησε με παράνομο τρόπο τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Άννα Γκερούσοβα - που εθεάθη με τον Πούτιν στη συνεδρίαση - πιστεύεται ότι είναι σύζυγος στρατιωτικού επιτρόπου στην περιοχή του Ροστόφ. Μια άλλη γυναίκα, η Ιρίνα Τας-Οολ, είναι πιστή αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης και δεν είναι σαφές ότι έχει παιδιά σε ηλικία που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν. Μια ακόμη, η 50χρονη Όλγα Μπέλτσεβα, είναι εκπρόσωπος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία που υποστηρίζει τον Πούτιν.

Η 40χρονη επίσης Γιούλια Μπελέχοβα Belekhova, έχει έναν γιο που υπηρετεί στη σύγκρουση, αλλά έχει εκφράσει έντονα φιλοπολεμικές απόψεις και είναι βουλευτής στο κύριο πολιτικό κόμμα του Πούτιν. Ο γιος μιας άλλης μητέρας, της Ζαραντάτ Αγκίεβα, από την Τσετσενία, έχει επαινεθεί από τον πιστό στον Πούτιν ηγέτη της περιοχής, Ραμζάν Καντίροφ. Έχει δύο γιους - ο ένας στρατιωτικός διοικητής και ο άλλος αρχηγός της αστυνομίας που έχει απειλήσει τους αντιρρησίες συνείδησης στον πόλεμο του Πούτιν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo Novosti δήλωσε ότι οι γυναίκες ήταν «υπάλληλοι φιλοκυβερνητικών δομών».

Βλαντιμίρ Πούτιν

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Πούτιν είπε στις 17 «μητέρες» να προσέχουν τις διαδικτυακές «απάτες και ψέματα» σχετικά με τον πόλεμό του στην Ουκρανία. «Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τίποτα» στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο, είπε.

Οι γυναίκες εμφανίστηκαν χαρούμενες που τον συνάντησαν και οι 17 πόζαραν πρόθυμα για μια ομαδική φωτογραφία μαζί του.

Πηγή: skai.gr