Τουλάχιστον 23 άνθρωποι νεκροί μετά από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Αίγυπτο

Ο οδηγός του φορτηγού άλλαζε λάστιχα στην άκρη του δρόμου όταν το λεωφορείο έπεσε πάνω του - Εικόνες από τη σκηνή που δημοσιεύτηκαν από τις τοπικές αρχές δείχνουν το λεωφορείο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στη νότια Αίγυπτο νωρίς την Τρίτη όταν επιβατικό λεωφορείο προσέκρουσε σε σταθμευμένο ρυμουλκούμενο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Minya, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα, Κάιρο, με το νότο της χώρας. Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς το Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Ο οδηγός του φορτηγού άλλαζε λάστιχα στην άκρη του δρόμου όταν το λεωφορείο έπεσε πάνω του, κοντά στην πόλη Μαλάουι, περίπου 220 χιλιόμετρα (137 μίλια) νότια του Καΐρου. Πλάνα από τη σκηνή που δημοσιεύτηκαν από τις τοπικές αρχές δείχνουν το λεωφορείο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Minya. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 16 από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία μετά από θεραπεία.

Τα τροχαία ατυχήματα σκοτώνουν χιλιάδες κάθε χρόνο στην Αίγυπτο, η οποία έχει χαμηλό ιστορικό ασφάλειας στις μεταφορές. Τα ατυχήματα προκαλούνται κυρίως από υπερβολική ταχύτητα, απρόσεκτη οδήγηση, κακούς δρόμους ή κακή εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με λεωφορείο της δημόσιας συγκοινωνίας στη χερσόνησο του Σινά. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ένα λεωφορείο ανατράπηκε προσπαθώντας να περάσει ένα φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο στη νότια επαρχία Assiut, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλους τρεις να τραυματιστούν.

Πηγή: Abcnews.go.com