Κλείσιμο

Ράλι Ντακάρ: Νικήτής ο Αλ-Ατίγια στα αυτοκίνητα, ο Κομά στις μοτοσικλέτες

 Ο Νασέρ Αλ-Ατίγια ήταν ο νικητής στα αυτοκίνητα για το Ράλι Ντακάρ του 2011, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με τη 13η ειδική διαδρομή, από την Κόρντομπα στο Μπουένος Άϊρες. Ο οδηγός από το Κατάρ, ο οποίος «έτρεχε» με Φολκσβάγκεν, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη σημερινή ειδική, μένοντας 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κάρλος Σάινθ, αλλά η διαφορά που είχε αποκτήσει από τους «διώκτες» του, τού επέτρεψε να πάρει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Από την πλευρά του, ο έμπειρος Ισπανός (Φολκσβάγκεν), ο οποίος ήταν ο κάτοχος του τίτλου, τερμάτισε πρώτος στην τελευταία ειδική, ωστόσο περιορίστηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, μένοντας μια ώρα και 20 λεπτά πίσω από τον Αλ-Ατίγια Τη δεύτερη θέση στη γενική κατέκτησε ο Νοτιοαφρικανός Ζινιέλ ντε Βιγιέ(Φολκσβάγκεν), ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στην σημερινή ειδική, αλλά ολοκλήρωσε το Ράλι Ντακάρ με μειονέκτημα 49 λεπτών και 41 δευτερολέπτων από τον νικητή.

  Στο μεταξύ, ο Μαρκ Κομά κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στις μοτοσικλέτες. Ο Ισπανός αναβάτης της KTM τερμάτισε δύο λεπτά και 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό Φρανς Φερχέφεν, ο οποίος ήταν ο νικητής στην 13η και τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, και κατέλαβε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση της γενικής κατετάγη ο Γάλλος Σιρίλ Ντεσπρέ (KTM), ο οποίος ήταν ο κάτοχος του τίτλου, αφού έμεινε 15 λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Κομά, ενώ την τρίτη θέση στη γενική κατέλαβε ο Πορτογάλος Χέλντερ Ροντρίγκες (Γιαμάχα).
Πηγή: skai.gr