«Σφαγή» Σκουρλέτη - Πλεύρη στη Βουλή με φόντο την τρομοκρατία και τη Δημοκρατία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τα λεκτικά «μαχαίρια» έβγαλαν στη Βουλή Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Θάνος Πλεύρης (ΝΔ), στον δεύτερο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης που είχαν σήμερα με φόντο το σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και τους τρομοκράτες της «17Ν».

Αποκρούοντας τα διαρκή πυρά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αυταρχικών και αντιδημοκρατικών κυβερνητικών πρακτικών με πρόσχημα την πανδημία, καθώς και το δριμύ κατηγορώ για τη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συναγελάζεται με τρομοκράτες, αναφέροντας 6 νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη (κατάργηση φυλακών τύπου γ', δικαίωμα αδείας, μεταφοράς σε αγροτικές φυλακές κλπ.).

Θ. Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συναγελάζεται με τρομοκράτες

«Θέλετε να ζείτε στο ψέμα. Εμείς λέμε ξεκάθαρα: θέλουμε τάξη και στα πανεπιστήμια. Υλοποιούμε το πρόγραμμα που είχαμε τάξει στους πολίτες. Εμείς δεν ανεχόμαστε καταστάσεις να έρχονται και να διαπομπεύουν πρυτάνεις ή να αναρτούν πανό και να λένε "που είναι ο πατέρας σου". Εσείς τα κάνατε αυτά. Εσείς νομοθετήσατε έξι παρεμβάσεις υπέρ των τρομοκρατών της 17Ν... Η αντιπολίτευση οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι κόμμα του 3% να συναγελάζεται με τρομοκράτες. Πρέπει να πάρει την ευθύνη και να πει ότι ο κορωνοϊός κολλάει παντού και τα δικαιώματα πρέπει να ασκούνται με γνώμονα τη δημόσια υγεία», ανέφερε ο κ. Πλεύρης εγείροντας την οξύτατη αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη.

Π. Σκουρλέτης: Μαύρη προπαγάνδα - εσείς στραγγαλίζετε τη Δημοκρατία

«Αυτά τα "ο ΣΥΡΙΖΑ συναγελάζεται με τρομοκράτες" τα έχουμε ξανακούσει. Σταματήστε τη μαύρη προπαγάνδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο δημοκρατική κυβέρνηση από το 1974 και μετά. Εσείς στραγγαλίζετε τη Δημοκρατία», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης, συνέχισε προσθέτοντας ότι:  «Το κράτος δικαίου είναι για όλους. Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξαν για κανέναν. Ο καθένας δικάζεται άπαξ. Η εκδικητική αντιμετώπιση του οποιουδήποτε είναι έξω από τον νομικό πολιτισμό», προκαλώντας ερμηνείες περί υιοθέτησης του περιεχομένου του κειμένου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Θ. Πλεύρης: Εγώ μιλάω με νόμους κι εσείς με ύβρεις

Το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο συνεχίστηκε με τον Θάνο Πλεύρη να επαναλαμβάνει τους 6 νόμους ΣΥΡΙΖΑ που ευνόησαν όπως επέμεινε τα καταδικασμένα μέλη της 17Ν, καταλήγοντας δηκτικά: «Εγώ σας μιλάω με νόμους κι εσείς μιλάτε με ύβρεις». Η ένταση, δε, είχε χτυπήσει προς στιγμήν κόκκινο με τον Πάνο Σκουρλέτη να απαιτεί όρθιος πια  εν εξάλλω από το Προεδρείο να βάλει φρένο στη μαύρη προπαγάνδα και απαιτώντας να ανακαλέσει ο κ. Πλεύρης.

Αλληλοκατηγορίες για το φοιτητικό συλλαλητήριο και τη Δημοκρατία

Η δριμύτατη αντιπαράθεση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων επεκτάθηκε και στο σημερινό συλλαλητήριο.

Ο Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) εξήγησε πως η ανάγκη  προστασίας της δημόσιας υγείας υπαγορεύει τον περιορισμό της κινητικότητας, συνεπώς ορισμένα δικαιώματα των πολιτών, κατηγορώντας τον  ΣΥΡΙΖΑ αφενός ότι περιορίζει τα δικαιώματα στο συνέρχεσθαι αφετέρου για υποκρισία, καθώς από τη μια καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καταστολή και από την άλλη ζητά περισσότερα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Θ. Πλεύρης: Ας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κολλάει κορωνοϊός στις συναθροίσεις

«Πείτε ότι θέλετε να έχετε 10.000 κόσμο στο δρόμο. Βγείτε και πείτε ότι στις συναθροίσεις δεν κολλάει (σ.σ. ο κορωνοϊός). Πείτε ότι στη ζυγαριά δημόσια υγεία ή διαμαρτυρία εσείς επιλέγετε την διαμαρτυρία και ότι αποδέχεστε την αύξηση των κρουσμάτων και των ασθενών στις ΜΕΘ», ανέφερε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και επιδεικνύοντας φωτογραφίες από τον συνωστισμό που προκλήθηκε στο σημερινό συλλαλητήριο – σε συνέχεια των κατηγοριών του για υποκίνηση σε ανυπακοή -  σχολίασε «αυτό εδώ είναι δικό σας δημιούργημα».

Π. Σκουρλέτης: Δεν θα σας αφήσουμε να στραγγαλίσετε τα δικαιώματα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με πρόσχημα την πανδημία επιχειρεί να στραγγαλίσει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, θέτοντας ωμά εκβιαστικά διλήμματα.

«Εσείς στραγγαλίζετε την Δημοκρατία. Με τις απαγορεύσεις και την επιβολή αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Και τον ωμό εκβιασμό που περιέγραψε ο κ. Πλεύρης . Λέει "από τη μία ο τρόμος της πανδημίας κι από την άλλη τα δικαιώματά σας. Διαλέξτε". Όχι δεν είναι έτσι. Δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα πετσοκόψετε μεροκάματα, δεν θα απολύσετε κόσμο στο όνομα της πανδημίας. Δεν θα σας σας τον επιστρέφουμε αυτό τον εκβιασμό», είπε ο κ. Σκουρλέτης. 

Πηγή: skai.gr