Έκκληση Κικίλια για τα συλλαλητήρια: Δείξτε υπευθυνότητα όταν παρακινείτε τους πολίτες

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για μεγαλύτερη υπευθυνότητα και εγκράτεια στο ζήτημα των συλλαλητηρίων και της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων,  απηύθυνε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας αιχμές για παρακίνηση των πολιτών σε ανυπακοή και επισημαίνοντας τους κινδύνους καταστρατήγησης των μέτρων εν μέσω της επιβάρυνσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Αττική.

Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση που είχε προηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα και αποκρούοντας τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ περί αντιδημοκρατικών κυβερνητικών απαγορεύσεων «με πρόσχημα την πανδημία», ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε: «Θέλω να σας ζητήσω να είμαστε πάρα πολύ υπεύθυνοι και προσεκτικοί στο πώς παρακινούμε τους συμπολίτες μας ιδίως στην Αττική. Πρέπει να επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα και πρώτα τα κόμματα σε αυτά που αναλύουν οι επιδημιολόγοι για την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο Αττικής. Σας παρακαλώ να δείξετε εγκράτεια και να σεβαστείτε τη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία και να προσπαθήσουμε όλοι με μέτρο αν αυτό είναι δυνατό να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία».

Β. Κικίλιας: Αναβάθμιση του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία

Παράλληλα, αναφερόμενος στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τις δωρεές του κοινωφελούς ιδρύματος Ι. Λάτση στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Γεννηματά και το ογκολογικό νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης για τη διαρκή αναβάθμιση του ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας σε όλους τους τομείς με στόχο την αντιμετώπιση όλων των ασθενειών κι όχι μόνο του κορωνοϊού.

«Μπορεί η καθημερινότητα και η επικαιρότητα να είναι άλλη,  αλλά πρέπει να τονιστεί ότι από κοινού όλη η κοινωνία και ιδίως όσοι δεν έχουν και δεν μπορούν βλέπουν το ΕΣΥ να ενισχύεται κάθε μέρα, ενισχύονται οι δομές, παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες, πολλαπλασιάζονται οι προσλήψεις. Και οι πολίτες βλέπουν ότι η πολιτεία σέβεται τον ασθενή και προσπαθεί να αναβαθμίσει το ΕΣΥ», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.