Κλείσιμο

ΝΔ: Η κυβέρνηση αποδέχεται 3,5 δισ. σε μόνιμα μέτρα μέσω του «κόφτη»

Η κυβέρνηση δια στόματος Τσακαλώτου αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για πολλά χρόνια μετά τη λήξη του Μνημονίου, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή της δήλωση
του υπουργού Οικονομικών ότι η Αθήνα εξετάζει παράταση του δημοσιονομικού «κόφτη» και μετά το 2018 στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κατ’ αυτόν τον τρόπο δεσμεύει τη χώρα «σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες για πολλά-πολλά χρόνια».

Τονίζει δεν πως ο κόφτης όπως τον εννοούν ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι «προληπτικός και αόριστος όπως δήλωναν», αλλά στοχευμένος σε μισθούς και συντάξεις και αυτόματος – με δεδομένο ότι η εφαρμογή του δεν απαιτεί την έγκριση της Βουλής.

«Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους», σημειώνει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτό είναι το τίμημα» της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ «πάση θυσία» στην εξουσία, προσθέτει

Αυτή η κυβέρνηση έχει τέτοιο πάθος με την εξουσία που δεν πρόκειται να φύγει εύκολα, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας το τις δηλώσεις Τσακαλώτου υποστήριξε ότι ο ΥΠΟΙΚ «ομολογεί εμμέσως αλλά σαφώς ότι θα έχουμε μνημόνιο για άλλα 10 χρόνια».
Πηγή: skai.gr