Κλείσιμο

Πρόταση Βούτση για μηνιαίο νομοσχέδιο «σκούπα» με πλήθος τροπολογιών

Δράση αναγκάζεται να αναλάβει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε από την αντιπολίτευση η χθεσινή «καταιγίδα» άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών.

Πριν από λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο κ. Βούτσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων, ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου ξεκινώντας με ένα είδος "διαβήματος"α προς την κυβέρνηση υπό την έννοια της ενημέρωσης.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με μεγάλη ένταση για όσα συνέβησαν χθες Τετάρτη στην Ολομέλεια με τις 9 υπουργικές και τις 6 βουλευτικές τροπολογίες σε 4 άσχετες κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών για αεροπορικές μεταφορές.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής συμφώνησε να ενημερώσει την κυβέρνηση για τις διαμαρτυρίες τους κι αφετέρου να ενημερώσει και την Ολομέλεια της Βουλής, πολύ πιθανόν και αύριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρότεινε, δε, να εισάγεται ένα νομοσχέδιο «σκούπα» κάθε μήνα στη Βουλή στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι τροπολογίες και θα συζητούνται κανονικά.

Αν και στον Πρόεδρο της Βουλής, αποδόθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης προβληματισμός έως δυσφορία για την πρακτική νομοθέτησης, συνεργάτες του κ. Βούτση διαψεύδουν κατηγορηματικά την ενόχληση του ίδιου, προσπαθώντας να προλάβουν τυχόν σκέψεις "ρήξης" του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Κύκλοι της αντιπολίτευσης, πάντως, στηλίτευαν τη στάση του Νίκου Βούτση, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος όπως υπογραμμίζουν ανέχθηκε επί μακρόν το αντικοινοβουλευτικό φαινόμενο και την καταπάτηση του Κανονισμού της Βουλής από την κυβέρνηση.

Ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι μάλιστα, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση βρίσκει «πρόθυμους» κυβερνητικούς βουλευτές, προκειμένου να καταθέτουν τροπολογίες με στόχο να παρακάμπτεται το ΓΛΚ, ενώ έκανε λόγο για χειραγώγηση της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά