Τέο Φράνκεν: Να αναλάβουμε τη διαχείριση των hotspots στην Ελλάδα

Tην ανάγκη «εξευρωπαϊσμού» της διαχείρισης των κέντρων υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών (hotspots) στην Ελλάδα είχε εκφράσει τη Δευτέρα ο βέλγος υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν μετά τη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών στο Άμστερνταμ για την προσφυγική κρίση.

«Απλά πρέπει να αναλάβουμε τη διαχείριση των hotspots στην Ελλάδα» δήλωσε ο Φράνκεν σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Morgen. Σημειώνεται ότι οι αναφορές του βέλγου υπουργού περί δημιουργίας στρατοπέδου 300 με 400 χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα, που αποκάλυψε χθες Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με την βελγική κυβέρνηση να αναδιπλώνεται.

«Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ δεν ήταν επίσημες» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του Φράνκεν. «Οι συζητήσεις έγιναν σε χαλαρό κλίμα (…) λόγω του άτυπου χαρακτήρα του Συμβουλίου τίποτα από όσα ελέχθησαν από τον Τέο Φράνκεν δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης» τόνισε η αξιωματούχος.

«Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» είχα απαντήσει μέσω του σταθμού μας ο Γιάννης Μουζάλας αντιδρώντας στο δημοσίευμα.

«Δεν μιλάμε για αναστολή της Σένγκεν ούτε για αποκλεισμό. Να εφαρμόσουμε τους κανόνες, να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα», ξεκαθάρισε από την πλευρά του την Τρίτη ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος - απαντώντας μέσω twitter στην εφημερίδα Le Monde - επιδιώκοντας να βάλει τέλος στις πληροφορίες που δημοσιεύονται για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.

«Έχει σχεδόν τελειώσει η υπομονή με την Ελλάδα» για το προσφυγικό, διεμήνυσε, μιλώντας σε φόρουμ, ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Όλε Σρέντερ.

Πάντως, ο νέος υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ σημείωνε ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη δημιουργία των λεγόμενων hotspots για την πρώτη υποδοχή και την κατανομή των προσφύγων.
Πηγή: skai.gr