Τζιτζικώστα στηρίζει ο Μάκης Βορίδης και ο εμφύλιος ξεκινά

«Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης προσερχόμενος στη Βουλή, καθορίζοντας τα κατά την προσωπική του εκτίμηση κρίσιμα ζητήματα και στόχους για την ΝΔ, ως αντιπολίτευση και παράταξη. Για να εκδηλώσει τελικά την απόλυτη και ανοιχτή του στήριξη στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στην κούρσα της αρχηγίας:

«Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του».

Εξάλλου ο κύριος Βορίδης προσέθεσε ότι:
«Πρέπει να ανοιχτούμε σε καινούριες ιδέες, σε σκέψεις, να αναπτύξουμε την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεσή μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές της παρατάξεώς μας».

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε ξεκαθαρίσει από τις πρώτες μέρες ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν θα τον υποστηρίξει, είναι όμως τώρα η πρώτη φορά που αποκαλύπτει τον υποψήφιο της προτίμησής του.


Δεν άργησε η αντίδραση του κυρίου Γεωργιάδη
ο οποίος σκωπτικά απάντησε: 
«Ολοι έλεγαν πως είμαι ο υπαρχηγός του Μάκη Βορίδη. Τελικά ο Μάκης Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα», δήλωσε στο iefimerida.

Άλλωστε τόνισε ότι εκείνος ήταν που είχε μιλήσει πρώτος για τη μάχη που πρέπει να δοθεί εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και όχι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θέση η οποία έφερε στο πλευρό του Περιφερειάρχη τον Μάκη Βορίδη, κατά τον ίδιο. 




Πηγή: skai.gr