Κλείσιμο

Σταϊνμάγερ: Το προσφυγικό σημαντικότερο θέμα για την Ευρώπη από την οικονομική κρίση

Το προσφυγικό κυριαρχεί στις συνομιλίες του γερμανού υπουργού εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα.

Ο κ. Σταϊνμάγερ, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφώνησε με τον κ. Παυλόπουλο ότι το προσφυγικό αναδεικνύεται σε σοβαρότερο θέμα για την Ευρώπη από την οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι για την αντιμετώπιση του χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη αλλά και δίκαιη κατανομή των βαρών.

Ο κ. Σταϊνμάγερ είπε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, ενώ αναφερόμενος στα διμερή θέματα, είπε πως βρίσκεται εδώ γιατί οι διμερείς σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχουν πληγεί διότι έχουν υπάρξει παρανοήσεις.

«Μετά τις τελευταίες εκλογές, πρέπει να γίνουν τα αναγκαία βήματα για να επανέλθουν οι διμερείς μας σχέσεις στο άριστο κλίμα που υπήρχε παραδοσιακά και σε αυτό έχουμε συμφωνήσει με τον έλληνα ομόλογό μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά, της με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά το ποια είναι τα σύνορα του κάθε κράτους και πως θα τα προστατεύσει είναι δικό του θέμα» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας εμμέσως στις προτροπές που έχουν υπάρξει από ορισμένες ευρωπαϊκές φωνές για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε, τέλος, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Συρία που αποτελεί τη ρίζα του προσφυγικού.
Πηγή: skai.gr