Την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, αρχίζουν οι τεχνικές επαφές με τους θεσμούς

Την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να αρχίσουν οι τεχνικές διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων των τριών θεσμών, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup. Η πληροφορία έχει επιβεβαιωθεί από κυβερνητικές πηγές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αναμένεται να εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για τη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών τόνισαν πως πλέον είναι ώρα να υπάρξει πρόοδος στη διαπραγμάτευση, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αυτό το μήνυμα είχε στείλει νωρίτερα και ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεών της και να αρχίσει άμεσα τις τεχνικές επαφές με τους τρεις θεσμούς.

Η Ελλάδα, προσέθεσε, πρέπει να σταματήσει «να χάνει χρόνο».

Κατά τη συζήτηση για την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε τρία ακόμη μέτρα-παρεμβάσεις, πέραν της αρχικής δέσμης των επτά μεταρρυθμίσεων.

Πρόκειται για:

  • Την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών, χωρίς κανένα πρόστιμο.
  • Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή.
  • Τη γνωστή λοταρία, που είχε προτείνει και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης, η οποία προβλέπει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους.


Πηγή: skai.gr