Αύριο στις 11:30 η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για πλειστηριασμούς, μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη σχεδιαζόμενη άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014.

Νωρίτερα την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργός Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να εξεταστούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια, καθώς από 1η Ιανουαρίου λήγει η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Εν τω μεταξύ, την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί κινδύνου κατάρρευσης των τραπεζών σε περίπτωση άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών, εξέφρασε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάρης Κουκουλόπουλος, συμπληρώνοντας πως «απαιτείται σεβασμός στους πολίτες που πληρώνουν με τα δάνειά τους την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται «σοβαρά και υπεύθυνα» το ζήτημα άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προκειμένου να δώσει την πρέπουσα απάντηση, σχολίασε από τη Βουλή ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος παράλληλα απέρριψε αίτημα για ενσωμάτωση δύο τροπολογιών που παρέτειναν τη διάρκεια της απαγόρευσης σε νομοσχέδιο του υπουργείου.

«Πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση θα δώσει λύση στον κατάλληλο χρόνο» συμπλήρωσε ο υπουργός κ. Καράογλου.

Μία από τις δύο επίμαχες τροπολογίες κατατέθηκαν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος επετέθη στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως δεν είναι στην αρμοδιότητα του να παρεμβαίνει για το θέμα των πλειστηριασμών, και πως η παρέμβασή αυτή δείχνει πως πρόκειται για κυβερνητική επιλογή.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως θα ξανακαταθέσει την τροπολογία του εάν το ζήτημα την επόμενη Παρασκευή δεν έχει διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.

«Το γεγονός ότι μετά από την κυβερνητική σύσκεψη ανέλαβε προσωπικά το θέμα ο πρωθυπουργός δεν μας καθησυχάζει καθόλου» ανέφερε από τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Συμπλήρωσε, πως «αντίθετα μας ανησυχεί γιατί οποτεδήποτε ο κ. Σαμαράς ανέλαβε προσωπικά ένα ζήτημα δυστυχώς το διευθέτησε με βάση τις επιταγές τη τρόικας.

Αν μέσα στην κρίση δεν έχεις να πληρώσεις, θα σου πάρουνε το σπίτι. Αυτό είναι το δόγμα της κυβέρνησης είπε από τη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι θέσεις όλων μας για το θέμα των πλειστηριασμών εντός και εκτός κοινοβουλίου είναι γνωστές, είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και όχι με τροπολογίες. Περιμένουμε τις αποφάσεις της είπε η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Να μας πουν οι τράπεζες που πήγαν τόσα χρήματα που έχουν δοθεί για την ενίσχυσή τους, δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ