Κίνηση «για νέα σοσιαλδημοκρατία» με σκληρή επίθεση σε Παπανδρέου

Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύουν πέντε τέως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση κίνησης «για μια Νέα σοσιαλδημοκρατική συμφωνία». Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ» και «έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Όπως αναφέρουν δε, για την εξέλιξη αυτή κύρια ευθύνη έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει. «Αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου (...) αλλά όχι και αρκετή» επισημαίνουν.

«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες. Απαλλαγμένη από το καθεστώς δυναστείας και ιδιοκτησίας, αλλά και από την επαχθή πολιτική κληρονομιά της διετίας» δηλώνουν, και ζητούν άμεσα εκλογές.

Αναβάλλεται στο μεταξύ η κρίσιμη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr