«Happy Twosday»: Χαμός στα social media με την ημερομηνία 22/2/22 –Τι σηματοδοτεί

Χαμός έχει επικρατήσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα social media με τη σημερινή ημερομηνία, καθώς αποτελείται μόνο από δυάρια, κάτι που συμβαίνει μια φορά μόνο.

Στα ξένα media ονόμασαν τη σημερινή ημέρα Twosday. Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν να πάει και η ώρα 22:22, μπας και δουν κάποιο σημάδι.

Η ημερομηνία αυτή είναι γνωστή και ως «καρκινική» καθώς μπορεί να διαβαστεί το ίδιο και από τις δυο πλευράς, αριστερά προς δεξιά και αντίστροφα.

Κάτι άλλο που έχει εξιτάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το γεγονός ότι η 22η Φεβρουαρίου πέφτει Τρίτη, που είναι η δεύτερη ημέρα της εβδομάδας.

Άλλες ημερομηνίες με παρόμοιο μοτίβο που είχαν προκαλέσει εντύπωση, έως και θεωρίες συνωμοσίας, είναι οι 1/11/11 και 11/11/11, 2/2/22, 06/06/06 και 12/12/12. Επίσης, σε 11 χρόνια από σήμερα θα έχουμε «Threesday» (3/3/33) και σε άλλα 11 χρόνια από αυτό «Foursday» (4/4/44).

Τι σηματοδοτεί

Στην ουσία η ημερομηνία 22/2/22 δεν έχει κάποια ιστορική σημασία, ούτε κρύβει κάποιο μήνυμα.

Ωστόσο, στα μαθηματικά ο αριθμός 2 είναι ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός, ο πρώτος των πρώτων αριθμών. Το 2 στα λατινικά είναι δυο κάθετες γραμμές που συμβολίζουν τον άνδρα και τη γυναίκα, τη μέρα και τη νύχτα, τη ζωή και το θάνατο, τη θλίψη και τη χαρά και τον πόλεμο και την ειρήνη. 

Στην αριθμολογία είναι «η ενέργεια του σχετίζεται με την ισορροπία, την ευαισθησία και τη συνεργασία». Το 2 είναι και ο πιο θηλυκός αριθμός όλων -αντιπροσωπεύει μαζί τη χάρη και τη δύναμη, είναι συνεργάσιμο και έχει στόχο πάντα να επαναφέρει την ειρήνη και την ισορροπία σε σχέση ή συνθήκη. Είναι και ο πιο ευαίσθητος, με την ισχυρότερη διαίσθηση.

Στην Κίνα θεωρείται τυχερός αριθμός, καθώς υποδηλώνει το ζευγάρι, ενώ κατά τους Πυθαγόρειους είναι άτυχος, καθότι είναι της διαίρεσης.

Στην Αστρολογία το νούμερο 2 σχετίζεται με το ζώδιο του Ταύρου και του Καρκίνου.

Στα εβραϊκά το νούμερο 22 πρεσβεύει το Φως.

Γενικά, οι ερμηνείες των αριθμών 2, 22 και 222 είναι άπειρες και μπορούν να σχετιστούν σχεδόν με τα πάντα. Ωστόσο, ας κρατήσουμε ότι πρόκειται για έναν θετικό αριθμό.

Τι δείχνουν έρευνες

Ο εγκέφαλος έχει αναπτύξει μια φανταστική ικανότητα να βρίσκει νοήματα και συνδέσεις. Κάποτε αυτό σήμαινε τη διαφορά μεταξύ επιβίωσης και θανάτου. Όμως ακόμη και όταν δεν διακυβεύεται η επιβίωση, θεωρείται ως ικανοποίηση να ανιχνεύει κάποιος  ένα μοτίβο όπως ένα οικείο πρόσωπο ή ένα τραγούδι. Βρίσκοντας ένα, ο εγκέφαλος, με λίγη δόση ντοπαμίνης, δίνει κίνητρο να συνεχίσει να βρίσκει περισσότερα μοτίβα.

Έρευνα έδειξε πως τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης επηρεάζουν την τάση να βρίσκουμε νόημα, πρότυπα και σημασία εκεί που δεν υπάρχουν -και ότι η τάση αυτή σχετίζεται με την τάση για πίστη στο «παραφυσικό».

H Aμερικανίδα αστρολόγος, Αλίζα Κέλλυ έγραψε πως «μερικοί άνθρωποι βλέπουν έναν επαναλαμβανόμενο αριθμό, ως μια επιβεβαίωση, ένα είδος πράσινου φωτός που τους ανάβει το σύμπαν, για να τους ενημερώσει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή ότι προστατεύονται, ή ως έχουν έναν οδηγό ή ένα πνεύμα που επικοινωνεί μαζί τους». Εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί που αναφέρονται στους επαναλαμβανόμενους αριθμούς με τον όρο «αγγελικοί αριθμοί».

Ο αριθμολόγος Μπάρι Μαρκόβσκι εξηγεί πως «ένα άλλο παράδειγμα αποφένιας (αυθόρμητη αντίληψη συσχετίσεων και νοημάτων γεγονότων άσχετων μεταξύ τους) είναι η αστρολογία, που συνδέει οπτικά τα αστέρια σε αστερισμούς. Αυτά είναι τα γνωστά ζώδια. Κάθε ζώδιο συνδέεται με έννοιες που σχετίζονται με το αντίστοιχο αντικείμενο του (πχ του σκορπιού είναι οι δαγκάνες κοκ). Ωστόσο, αυτά τα σημάδια δεν υπάρχουν στον ουρανό με καμία φυσική έννοια και το όλο σύστημα αποτυγχάνει σε επιστημονικές δοκιμές.

Πηγή: skai.gr